Doğal Deodorant Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Doğal Deodorant Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Doğal Deodorant Nedir?

Doğal deodorantlar, yapay koku ve antiperspirantlarda kullanılan sentetik içerikler yerine, vücuttaki ter kokusunu doğal yollarla kontrol etmek amacıyla tasarlanan kişisel hijyen ürünleridir. Sentetik deodorantların aksine, doğal deodorantlar kokuya neden olan bakterileri nötralize ederken bu bölgedeki yararlı cilt florasını da yeniden inşa edebilecek doğal bileşenler içerir. Bu nedenle cilde ve bedenimize, sentetik deodorantlara kıyasla daha nazik davranır ve çoğu cilt tipi için uygundur.

Doğal deodorantlar, ter gözeneklerini tıkamadan ter kokusunu önlemeyi amaçlar. Ancak “doğal” etiketi taşıyan ürünlerin içerikleri dikkatle incelenmelidir. Çünkü bazı “doğal” ibareli deodorantların içeriği araştırıldığında bedenimiz ve çevre için toksik olabilecek kimyasallar içerdiği gözlemlenebilir. Hatta bazen ter gözeneklerini tıkayan kimyasal bileşenler bile bulunabilir. 

Bu yüzden, en iyi doğal deodorant seçiminde mutlaka içerik kısmına dikkat etmek gerekir. Doğal deodorant tavsiye ederken de iyi araştırılmış ve formülasyonuna güvendiğiniz bir ürün seçmeniz sizin yararınıza olacaktır.

Doğal Deodorantların Avantajları

Doğal deodorantın avantajları nelerdir? Aşağıda listelediğimiz başlıklara dikkat ederek, doğal deodorant alırken içerik bilgilerini göz önünde bulundurabilirsiniz:

  • Doğal deodorantlarda genel olarak, kokuyu nötralize etmek için doğal killer, karbonat, nişasta, çinko oksit gibi doğal mineraller, bitkisel vaks ve yağlar, koku için de esansiyel yağlar kullanılır.
  • Parfüm ve alüminyum gibi uzun vadede sağlık sorunlarına yol açabilecek sert kimyasalları içermez.
  • Doğal içerikler, koltuk altı mikrobiyomunu korur; cilt sağlığını destekleyen iyi bakterileri yok etmez.
  • Terleme yetisini engellemez, ter gözeneklerini tıkamaz ve cildi tahriş etme olasılığı düşüktür.
  • Cildin pH dengesini korur.
  • Toksik kimyasal kokteyller olan sentetik parfümler yerine esansiyel yağlar içerir; bu sayede keskin bir parfüm kokusu yerine hafif, hoş ve tamamen doğal bir koku sağlar.

Doğal Deodorantların İçeriği Nasıldır?

“Doğal deodorant gerçekten etkili mi?” diye merak edenler, içeriği temiz olmayan deodorantların koltuk altındaki yararlı bakterileri yok ettiğini bilmeli. Bu durum, ter kokusunun daha kötü hale gelmesine neden olabilir. Ayrıca, bazı deodorantlar alüminyum tuzları içerebilir ve ter gözeneklerini tıkayarak terlemeyi durdurur. Oysa terlemek, vücudun en önemli detoks mekanizmalarından biridir ve engellenmemesi gerekir.

 

 

Doğal deodorantın içeriği, deodorant kullanırken dikkat edilmesi gereken ilk noktalardandır ve hammaddeleri araştırılmalıdır. Koltukaltı Şeyi Deodorant, terlemenizi engellemeden hoş bir koku sağlar. Koltukaltı Şeyi Deodorant’ta kullanılan doğal yağlar, bitki özleri, medikal kalite bentonit kili, karbonat ve tapyoka nişastası gibi bileşenler, kötü kokuya neden olan bakterilerin çoğalmasını engeller. Antiperspirantların aksine, bu yaklaşım sağlıklı ve etkili bir çözümdür. Ve uzun vadede çok daha az deodorant kullanarak, çok uzun süreler ter kokmadan gününüzü güvenle geçirebilmenizi sağlar!

Koltukaltı Şeyi Deodorantın İçeriğinde Neler Var?

Koltukaltı Şeyi Deodorant’ımızda hindistan cevizi yağı, kayısı çekirdeği yağı ve saf bentonit kili gibi cilt onarıcı doğal bileşenlerin bulunuyor. Bentonit kili, daha önce kullanılan sentetik deodorantlar kaynaklı cilt yüzeyinde ve gözeneklerde birikmiş ağır metal ve toksinleri uzaklaştırırken, kayısı çekirdeği yağı hassas cilt bölgelerini besleyici ve yumuşatıcı özelliklere sahiptir.

Koltukaltı Şeyi Deodorantımızın biri kokusuz, geri kalan beşi farklı koku tercihlerine hitab edecek şekilde toplam altı çeşidi bulunuyor: Karbonatlı çeşitlerimiz Lavanta & Vetiver, Greyfurt & Nane ve Sade seçeneği; Karbonat içermeyen çeşitlerimiz Portakal & Sedir, Sığla & Çay Ağacı, Itır & Ylang Ylang. 

Karbonat içeren ve karbonat içermeyen daha nazik çeşitleriyle farklı ciltlere yönelik bir seçki sunmayı hedefledik.  Bazı kullanıcılarımız karbonatlı seçeneklerle ter kokularını daha kolay kontrol altına alabilirken, bazı kişilerin hassas ciltleri karbonatlı çeşitlerden ziyade daha nazik alternatifler olan karbonatsız, çinko oksit içeren Koltukaltı Şeyi Deodorant çeşitleriyle daha mutlu oluyor.

Ayrıca, 15ml’lik gramajıyla “miniş” boy seçenekleri gündelik hayatta yanınızda hep deodorantınızı bulundurmanız açısından veya seyahatlerinizde pratik bir kullanım sunuyor.

Doğal Deodorantlar Gerçekten Etkili Mi?

Asıl en önemli mevzuya gelelim: Doğal deodorantlar gerçekten etkili mi? Ter kokusunu tüm gün engelleyebilir mi?

Doğal deodorantlar, onlara gerekli vakit tanıdığımızda antiperspirantlardan daha etkilidir çünkü ter gözeneklerini tıkamadan ve koku yapan bakterilere karşı savaşan yararlı cilt florasını yok etmeden vücut kokusunu kontrol eder. Doğal deodorant kullanmak, terlemeyi durdurmaz, ancak ter kokusunu önleyerek sağlıklı bir çözüm sunar. İlk kez doğal deodorant kullanmaya başladığınızda, vücudunuzun alışma sürecini sabırla beklemek gerekebilir. Bu, alüminyum ve diğer kimyasallardan arınan cildin doğal florasına dönmesi için normal bir süreçtir.

 

doğal deodorantın faydaları

 

Yararlı bakterilerinizin hızla çoğalması ve gözeneklerinizin etkili şekilde sentetik deodorant kalıntılarından arınması için doğal dedoranta geçiş sürecinizi çok daha hızlı, verimli ve kolay kılacak Sıfır Km Koltukaltı Seti adlı probiyotik ve prebiyotik ürünümüzü formüle ettik. Bu ürünü, doğal dedoranta geçiş sürecinizde ter kokusunu daha kolay kontrol edebilmek veya sentetik dedorant kullanıyorsanız, koltuk altlarınızı düzenli arındırmak ve yararlı cilt floranıza destek sağlamak için kullanabilirsiniz.

Doğal Deodorant Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Vücut kokusu sadece kullanılan deodorantlar veya parfümlerle ilişkili değildir. Yediğimiz yiyecekler, içtiğimiz içecekler, hormonlar ve daha birçok faktör ter kokumuzu etkileyebilir. Dolayısıyla doğal deodorant kullanırken dikkat edilmesi gerekenler vardır ve bunları aşağıda sıraladığımız ana başlıklarla açıklayalım:

Diyet: Diyetiniz, doğal vücut kokunuzu belirlemede önemli bir rol oynar. Ne yediğiniz, vücudunuzun yaydığı kokuyu etkileyebilir; hayvansal gıdalar, sarımsak, soğan ve baharatlar gibi bazı yiyecekler ter kokunuz üzerinde daha belirgin bir etkiye sahip olabilir.

Chemical Senses Journal’da 2006 yılında yayınlanan bir çalışmada, diyetin doğal vücut kokusu üzerindeki etkileri araştırılmış ve yiyeceklerin bu kokuların yoğunluğunu ve hoşluğunu değiştirebileceği bulunmuştur.

Örneğin, kırmızı et tüketimi, daha yoğun bir vücut kokusuyla ilişkilendirilmiştir. Hayvansal gıdaların sindirimi sırasında daha fazla metabolik yan ürün ve toksin oluştuğu gösterilmiştir. Bu durum, vücudun bu toksinleri ter yoluyla atmaya çalışmasına neden olarak daha keskin ve yoğun bir ter kokusu oluşmasına yol açabilir. Ayrıca, hayvansal gıdaların sindirimi bitkisel gıdalara göre daha uzun sürdüğünden, vücutta daha asidik bir ortam yaratabilir, bu da terin kokusunu olumsuz yönde etkileyebilir.

Benzer şekilde, çemen, sarımsak veya soğan gibi güçlü aromalara sahip yiyecekler de ter kokunuzu etkileyebilir, çünkü bu yiyeceklerdeki aromatik bileşenler gözenekler yoluyla dışarı atılabilir.

Öte yandan, meyve ve sebze tüketiminin artırılması daha hoş bir vücut kokusuna yol açabilir. Bitkisel gıdalar, lif ve antioksidanlar açısından zengin olduğu ve vücudu alkalize edebildikleri için vücut kokusunu olumlu yönde etkilerler. 

Duş Jelleri: Zehirsiz deodoranta alışmanızı zorlaştıran gizli bir faktör: Duş jelidir! Eğer ilk kez doğal deodorant kullanıyorsanız ve daha önce sürekli sentetik kimyasallar içeren, ter gözeneklerinizi tıkayan ürünler kullandıysanız, sabırlı olmanız gereken bir süreç sizi bekliyor: Biz buna “Doğal deodoranta adaptasyon süreci” diyoruz.

Koltuk altı cilt floranızın değişmesi ve antiperspirantlardan sonra normal terleme döngüsüne geri dönmesi zaman alabilir. Bu süreçte, duş jelleri, koltuk altınızda inşa etmeye çalıştığınız yararlı cilt bakterilerini her duşta yeniden silip süpürebiliyor. Çünkü endüstriyel duş jellerinin içeriğinde kullanılan sentetik sürfaktanlar ve parfümler pek de mikrobiyom dostu olmayabilirler.  Bu nedenle, doğal deodorantınızla ter kokusuz günlere kavuşmanız gecikebilir.

Birçok kullanıcımızın deneyimiyle onaylanmış bir bilgi olarak, sağlıklı cilt florası için toksik parfümler ve aşındırıcı sürfaktanlar içeren duş jellerini bırakıp, iyi formüllü doğal bir sabun kullanmanızı öneririz. Doğal vücut sabunları çeşitlerimizden, cildinize ve koku tercihinize uygun olanlarını seçip, doğal deodoranta adaptasyon sürecinizi hızlandırabilirsiniz. 

doğal deodorant

 

Hormonlar ve Hamilelik: Doğal deodorant tavsiye edilirken dikkate alınması gereken bir diğer unsur, hormonların ve hamileliğin etkileridir. Hamile kişilerin bazı uçucu / esansiyel yağlardan uzak durması önerilir. Bu nedenle, satın alacağınız doğal deodorantın hamileler için uygun içeriklere sahip olduğundan emin olmalısınız.

Hormonlar söz konusu olduğunda, ergenlik, menstruasyon, hamilelik ve menopoz gibi dönemlerde hormon seviyelerinde yaşanan değişiklikler, ter bezlerini daha aktif hale getirerek vücut kokusunun yoğunlaşmasına neden olabilir. Stres, korku veya heyecan gibi duygusal durumlar da adrenal bezler aracılığıyla salgılanan hormonlar sayesinde ter üretimini artırabilir. Ayrıca androjen hormonları, ter bezlerini uyararak daha yağlı ve yoğun bir ter salgılanmasına neden olabilir, bu da bakterilerle etkileşime girerek daha keskin bir kokuya yol açabilir. Bu nedenle, hormonal değişiklikler yaşanan dönemlerde kullandığınız en iyi doğal deodorant bile etkisiz kalıyor gibi görünebilir. Ancak endişelenmenize gerek yok; bu süreçte doğal sabunlar kullanarak koltuk altlarınızı yıkayabilir ve Koltukaltı Şeyi Detoks Maskesi’ni bakım rutininize dahil edebilirsiniz.

Uçucu yağ içermeyen Koltukaltı Şeyi Deodorant’ın “Sade” çeşidi, hamileler ve kemoterapi sürecindeki kişiler için uygun bir seçenek olabilir. Koltukaltı Şeyi Deodorant’ı meme kanseri öyküsü olanlar ve bu riski taşıyanlara özellikle öneriyoruz.

Mis kokmak için doğal ürünleri tercih edenlere, doğal deodorantlarımızın şifa olmasını diliyoruz. Misler olsun!

Yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi*

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.