Zehirsiz ve Vegan Güneş Koruyucu Seçmenin Önemi

Zehirsiz ve Vegan Güneş Koruyucu Seçmenin Önemi

Güneş Koruyucu Kullanmanın Önemi

Güneşin ışıltısıyla her yer cıvıldamaya başlarken güneşten gelen ışınlar dikkileştikçe, çok daha sık korunmamız gereken günlerdeyiz. Güneşe olan ihtiyacımız her daim baki, zira en başta o yaşamın kaynağı! Ancak güneşin yararlarından faydalanırken zararlarından da korunmamız gerekli. Bu durumda ise imdadımıza zehirsiz güneş koruyucular yetişiyor.

Güneş koruyucuları, cildi güneşten gelen UV (ultraviyole) ışınlarının neden olabildiği cilt kanseri riskinden, yanıklardan, cilt lekelerinden ve cildin erken yaşlanmasından koruyor. Ancak güneş koruyucusu kullandığınızda bu sınırsız süre boyunca sizi koruyacağı anlamına da gelmiyor. Hiçbir güneş kremi tek seferde sürünce %100 koruma sağlamaz. Bu nedenle belli aralıklarla kremi yenilemek gerekir. Hele ki suya girip çıktıktan sonra!

Zehirsiz Güneş Koruyucu Nedir?

Zehirsiz Güneş Koruyucu Nedir?

İki tür güneş koruyucu vardır: mineral filtreli güneş koruyucuları (doğal ya da fiziksel bariyerli güneş kremleri de denir) ve kimyasal filtreli güneş koruyucuları. Temelde ikisi de cildi güneşten gelen zararlı ışınlara karşı koruma işlevine sahip olsalar da, bu iki kategorideki güneş kremleri çalışma prensibi açısından oldukça farklı özelliklere sahiptirler.

Fiziksel filtre, cildi bir kıyafet gibi sarar ve güneş ışınlarını cildin üzerindeki bu kıyafetten yansıtır. Filtre görevi gören çinko, titanyum dioksit gibi doğal kaynaklı içerikler nano formda olmadıkları sürece, cilt gözeneklerinden emilerek kana karışmazlar.

Kimyasal filtreli kremlerde ise güneş koruyucu özellikteki kimyasallar filtreler cilt tarafından emilir ve cildimizin kendisi bir filtreye dönüşür. Güneş ışınları cildin alt katmanlarına indikten sonra yansıtılır.

Zehirsiz güneş koruyucu nedir sorusunun cevabı da aslında bu iki filtreleme yöntemi arasındaki farkta yatıyor. Zehirsiz güneş koruyucular toksik kimyasallar içermez ve cildi bir bariyer gibi koruyarak güneş ışınlarını cildin alt katmanlarına ulaşmadan yansıtır. Bunu ise güneşten gelen ışınları fiziksel yolla engellemek için çinko oksit veya titanyum dioksit gibi mineral bazlı bileşenler içermesi sayesinde gerçekleştirir. Bu mineraller güneş kremlerinde bulunan kimyasal içeriklere göre daha naziktir ve cildinizde herhangi bir reaksiyona yol açmaları diğer güneş kremlerine oranla çok daha düşüktür. Hatta doğal bir mineral olan çinko oksit, yüzlerce yıldır insanlık tarafından kanama durdurma, pişik ve tahriş önleme, antibakteriyel özellikleri sayesinde tahriş, yara ve yanıklarda kullanılagelmiştir.

Ayrıca kimyasal filtreli güneş koruyuculardaki biyoçözünür olmayan sentetik kimyasallar suya ve toprağa karıştığında doğada toksik birikime neden olurlar. Kimyasal filtreli güneş koruyucular okyanuslarımız, yer altı ve yer üstü su kaynaklarımız ve çevre sağlığı açısından zararlı hammaddeler içerdikleri için bu kremlerin korunan doğa rezerv alanlarında kullanılması yasaktır. Zamanla birçok turistik bölgede görülmüştür ki, her gün denize giren insanların tenindeki bu biyoçözünür olmayan kimyasal kremler su altı yaşamı, özellikle mercan resiflerinde hasara neden olmaktadır. Bu da aynı zamanda bu ürünlerin su ekosistemlerinde yaşayan canlıların yaşamlarını da tehdit ettiği anlamına geliyor. Dünyanın farklı bölgelerindeki mercan resiflerinin yok olma nedenleri arasında güneş kremlerinin içerisinde bulunan toksik kimyasalların da bulunduğu söylenmektedir.

Vegan Güneş Koruyucu Seçmenin Avantajları

Vegan Güneş Koruyucu Seçmenin Avantajları

Fiziksel ve kimyasal filtre arasındaki farka dikkat ettikten sonra güneş koruyucu seçerken dikkat edebileceğiniz bir diğer kriter de ürünün vegan ve zulümsüz (cruelty free) olup olmadığıdır. Güneş kremlerinin büyük bir kısmı hala üretim sürecinde hayvan deneyleri yapılarak ve biyoçözünürlük ilkesi gözetilmeden ve plastik ambalaj tercihleri üzerinden doğal yaşam dikkate alınmadan üretilmektedir.

Vegan Güneş Koruyucu Nedir?

  • İçeriğindeki hammaddeler hayvansal kaynaklı değildir.
  • Hammaddeler hayvansal olmadığı halde hayvanlar üzerinde deney yapılıyor olabilir. Deney yapılıp yapılmadığını belgelemek için “Cruelty Free” sertifikasının olması gerekir.
  • Vegan güneş koruyucular fiziksel veya kimyasal filtreli olabilir. Toksik kimyasallar içerebilir. Bu durumda doğaya karışmaları halinde dolaylı yoldan başka canlılara zarar verebilir. Bu nedenle bir güneş kreminin vegan olması onun doğal ve biyoçözünür olduğu anlamına gelmez; her zaman içerik listesindeki hammaddeler sorgulanmalıdır.

Vegan ve Doğal Güneş Kremi Üretim Prensiplerimiz

Vegan bir güneş koruyucu olması ile çelişmeyecek şekilde içerisinde insana, hayvana ve çevreye zarar vermeyecek hammaddeler kullanıyoruz. Üretiminin hiçbir aşamasında hayvanlar üzerinde deney yapılmıyor, içerisinde hiçbir hayvansal içerik barındırmıyor. Dünya üzerinde yaşayan tek canlı türünün insanlar olduğu yanılgısıyla hareket etmeden, güneşin ısıttığı tüm hayvanların yaşama hakkını engellemeyecek şekilde üretiyoruz. Kullandıktan sonra doğada varlığını sürdürecek toksik içerikler bulunmaz ve doğada çözünmeyen atık oluşturmaması için cam ambalaja doldurulur. Ürün bitince ardında plastik atık bırakmaz, ambalajı yeniden kullanılabilir. Mineral bazlı filtre kullandığı için insan sağlığına zarar vermediği gibi denize girildiğinde deniz yaşamını da olumsuz etkilemez. Tüm doğa koruma alanlarında, vahşi doğa kamplarında, milli parklarda ve resif dalışlarında gönül rahatlığıyla kullanılabilir. Biyoçözünürdür. Sularımız ve su altı yaşam için zehirsizdir. Hassas ciltlerin ve bebeklerin de kullanabileceği kadar nazik formüle edilmiştir.

Güneş Koruyucu Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Güneş Koruyucu Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Güneş koruyucu seçerken geniş spektrumlu koruma sağlamasına dikkat edin. Bu durumda güneş koruyucunuzun UVA - UVB ve mavi ışık koruması olması gerekir.
  • İçerik bilgisini mutlaka okuyun ve araştırın. Ürün ambalajlarında yazan “içindekiler” kısmında yer alan tüm içerikleri arama motorunda aratarak sorgulayın. Toksik kimyasallar içeren güneş koruyuculardan uzak durun. Hammadde toksisitesi konusunda güvendiğimiz bir kaynak olan ve hammaddeleri puanlayan bir kaynak olarak: www.ecogolik.com web sayfasını önerebiliriz.
  • Güneş koruyucunuzun mineral filtreli olduğundan ve cildinizi korurken aynı zamanda cildi yıpratıcı değil onaran bileşenlerden hazırlandığına emin olun. Bu durumda koruyucu içeriklerin dışında üründe hangi içeriklerin yer aldığına bakabilirsiniz.
  • Hayvanlar üzerinde deney yapılmamış, hayvansal içerik barındırmayan, çevreye zarar vermeyen, biyoçözünür içerikli ve sürdürülebilir ambalajlı güneş kremlerini tercih edin.

Yazın Cilt Bakım Rutininize Ekleyebileceğiniz Zehirsiz ve Vegan Ürünler

Cilt bakım rutininize yaz aylarında ekleyebileceğiniz zehirsiz ve vegan ürünler sizi güneşin zararlı ışınlarından korurken aynı zamanda güneşin cilt yıpratıcı etkisini de onaran ürünler olmalıdır.

Çok Faktör! Güneş Kremi

Çok Faktör! Güneş Kremi cildinizi güneşin zararlı etkisinden korumaya yardımcı olması ile birlikte içeriğindeki cilt onarıcı, kolayca emilen yağlarla da bir yandan cildi besleyen bir güneş kremidir. Kana karışan kimyasal filtreli güneş koruyuculardan değil, saf çinko oksit ile fiziksel bariyer görevi gören bir koruyucudur. Hem çok yüksek koruma faktörlü hem mavi ışık filtreli; yani her açıdan ihtiyaç duyulan bir koruma sağlarken tamamen doğal ve zehirsiz bir güneş kremi arayışındaysanız doğru sayfadasınız!

Vegan ve doğal güneş koruyucu Çok Faktör! Güneş Kremi’nin içinde güneş yanıklarında cilt onarıcı etkisi kuvvetli olan tamanu ve makademya yağları bulunur. Düşük komedojenik oranıyla tüm cilt tiplerine (yağlı ve akneli ciltler dahil) uygun bir koruyucudur. Yavruağzı rengini havuç kökü ekstresi ve astaksantin pigmenti gibi özel doğal bileşenlerden alarak cildi hızlı yaşlandıran mavi ışığı da filtreler. Cilt lekelerinin oluşmasının önüne geçmekte çok etkilidir.

Güneş kreminin etkisini katlamak için ise leke açma, UV koruması ve anti-aging özellikleri kuvvetli bir serum olan Turunçgil %10 C Vitamini Serumu’muzu Çok Faktör! Güneş Kremi’ni sürmeden önce cildinize uygulayabilirsiniz. Bu serumda cildin erken yaşlanmasına sebep olan oksidasyon hızını yavaşlatarak kolajen sentezini artıran bir C vitamini formu kullandık.

Gün boyu güneş etkisine maruz kalarak kuruyan ve yıpranan ciltler ise Akşam Güneşi Gece Kremi ile cildinize bakım ve onarım sağlayabilirsiniz. İçeriğinde, zararlı UV ışınlarının cilt üzerindeki hasarını nötralize ettiği bilimsel çalışmalar ile ispatlı uçucu yağlar ve yine UV hasarıyla birlikte cilt lekelerine karşı etkili astaksantin pigmenti bulunuyor. Özellikle lekeli ve lekelenmeye meyilli ciltlere bu kremi her mevsim, gece kremi olarak kullanmalarını çok tavsiye ediyoruz!

Dışarda ve doğada daha fazla vakit geçirdiğimiz, doğanın canlandığı bu yaz aylarında sinekler ve böcekler ile aranıza mesafe koymak isterseniz de tamamen doğal bir vücut spreyi olan Yaz Akşamı Vücut Spreyi imdadınıza yetişiyor. İnsana hoş, sineğe böceğe nahoş kokan bu koruyucu spreyimiz canlılara zarar vermeden onları teninizden uzak tutmaya yarayacak uçucu yağlar içeriyor.

Yaz mevsimi zehirsiz ve vegan kozmetikle çok daha güvenli, sürdürülebilir ve keyifli! Herkese zehirsiz, şefkat dolu, huzurlu tatiller diliyoruz!

Yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi*

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.